Case reports

Case reports

De Internistendagen 2023 bieden dit jaar de gelegenheid om case reports aan collega’s in het land te presenteren. Wij moedigen u dan ook graag aan om een leerzaam case report van uw eigen werk in te dienen en tijdens het congres te presenteren. 

Case reports worden beoordeeld door de Commissie Internistendagen. De commissie selecteert een aantal case reports voor orale presentaties. Deze selectie wordt uiterlijk vrijdag 7 april 2023 bekend gemaakt.

Prijzen

Het beste case report per sessie wordt beloond met € 250,00.

Indienen

Case reports kunnen uitsluitend worden ingediend door leden van de NIV en via de online module. De deadline voor het indienen van uw case report is uiterlijk zondag 19 maart 2023, 23:59 uur. U ontvangt na het correct indienen van uw case report een bevestiging op het door u opgegeven e-mailadres. Indien u deze e-mail niet ontvangt dient u contact op te nemen met congresbureau Eventex via e-mail (niv@eventex.nl) of per telefoon (026 – 333 75 77).

Instructies voor het insturen van case reports

– Inzendingen die niet aan de instructies voldoen worden niet beoordeeld.
– De inzendingen worden anoniem beoordeeld (de namen van de auteurs zijn niet bekend bij de reviewers).
– Met het inzenden van een case report doen de auteurs een toezegging om bij acceptatie de data te presenteren.
– De presenterende auteur van het case report moet zich inschrijven voor de Internistendagen.
– Alle case reports dienen in de Engelse taal opgesteld te worden. Case reports ingediend in de Nederlandse taal worden niet geaccepteerd/beoordeeld.
– De lengte van de tekst is maximaal 250 woorden. Dit is exclusief titel, auteurs en affiliaties.
– Er mogen/kunnen geen figuren/grafieken/tabellen toegevoegd worden.
– Bij het indienen dient een van de volgende categorieën geselecteerd te worden: Acute medicine, Diabetes mellitus, Endocrinology, Gastro-Enterology, General Internal medicine, Geriatric medicine, Haematology, Immunology/Allergology, Infectious Diseases, Intensive
Care, Nephrology, Oncology, Rheumatology, Vascular Medicine, Other

Aanvullende instructies voor case reports

Een case report geeft een beschrijving van een casus aan de hand van presenterende symptomen, klinische bevindingen, diagnose, interventies en beloop. Tevens wordt de relevantie van de bevindingen voor de algemene praktijk duidelijk benoemd. Deze structuur moet in de tekst van de inzending duidelijk herkenbaar zijn.

Geen mogelijkheid tot aanbieden abstracts

Tijdens de Internistendagen 2023 is er geen mogelijkheid voor het aanleveren van abstracts.

Let op: vanwege de korte tijd tussen de Internistendagen 2022 en 2023 kunnen abstracts dit keer niet worden ingeleverd.