Heilige huisjes

Schop de Heilige Huisjes omver!

Heilige Huisjes
De interne geneeskunde telt talloze “heilige huisjes”, maar zijn ze ook altijd goed onderbouwd? Bij deze sessie worden vastomlijnde ideeën uit de dagelijkse praktijk op de korrel genomen en door middel van wetenschappelijk bewijs in twijfel getrokken. Is de argumentatie sterk genoeg om het heilige huisje te laten vallen?

Beoordeling
De ingezonden ‘Heilige Huisjes’ worden geanonimiseerd beoordeeld door de jury van de Heilige Huisjes. De jury selecteert de beste ‘Heilige Huisjes’ voor orale presentaties tijdens de Internistendagen. Deze selectie wordt uiterlijk donderdag 1 september per email bekend gemaakt.  

Prijzen
Het beste ‘Heilige Huisje’ wordt beloond met € 250,00.

Indienen
Abstracts voor de ‘Heilige Huisjes’ kunnen uitsluitend via de online module worden ingediend. Klik hier om je abstract voor de ‘Heilige Huisjes’ in te dienen als je lid van de NIV bent. Klik hier als je een abstract voor de ‘Heilige Huisjes’ wilt indienen en geen lid van de NIV bent. De deadline voor het indienen is dinsdag 28 juni 2022, 23:59 uur

Je ontvangt na het correct indienen van uw abstract een bevestiging op het door jouw opgegeven 
e-mailadres. Indien je deze e-mail niet ontvangt dien je contact op te nemen met congresbureau Eventex via e-mail (niv@eventex.nl) of per telefoon (026 – 333 75 77). 

Instructies voor het insturen van een ‘Heilig Huisje’

  • Inzendingen die niet aan de instructies voldoen worden niet beoordeeld.
  • Alle abstracts dienen in de Nederlandse taal opgesteld te worden.
  • De samenvatting bevat maximaal 1.000 woorden.
  • Heilige Huisjes kunnen worden ingediend door leden en niet-leden van de NIV.