Informatie

Symposium gesponsord door AstraZeneca: Frequently Asked Questions SGLT2-remmers: 1 jaar na de richtlijn

Frequently Asked Questions SGLT2-remmers: 1 jaar na de richtlijn l Internist-vasculair geneeskundige dr. S.J. (Sara-Joan) Pinto-Sietsma (Amsterdam)

Donderdag 13 oktober 11.00 – 11.45 uur 

Sinds 2021 hebben SGLT2-remmers in diverse behandelrichtlijnen, zowel in de 1e- als in de 2e-lijnszorg, een prominente plek gekregen. Steeds vaker worden deze geneesmiddelen voorgeschreven bij patiënten met diabetes mellitus type 2, hartfalen én/of chronische nierschade. Doordat er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van SGLT2-remmers en doordat deze middelen steeds vaker door verschillende disciplines worden voorgeschreven zijn er vanuit de zorgverleners veel praktische vragen, mogelijk ook bij u?
Tot welke eGFR kan ik een SGLT2-remmer voorschrijven en wat te doen met de eGFR-dip? Hoe zit het met de vergoeding? Kunnen SGLT2-remmers ook worden ingezet bij hartfalen of chronische nierschade zonder diabetes mellitus type 2? Wat zijn de do’s en dont’s van deze medicijnen?

In dit 45 minuten durend symposium deelt internist-vasculair geneeskundige dr. Pinto-Sietsma haar praktijkervaringen en bespreekt ze de meest gestelde vragen over SGLT2-remmer van het afgelopen jaar. Wat hebben we geleerd en waar lopen we tegenaan? Ook werpen we een blik op de toekomst.

Symposium gesponsord door Lilly: De rol van GIP in vet- en suiker metabolisme

De rol van GIP in vet- en suiker metabolisme l Internist dr. Ingrid Jazet (LUMC)

Donderdag 13 oktober 11.45 – 12.30 uur 

Meer informatie over dit symposium volgt.

Wil je ook in 2022 deelnemen als sponsor aan de Internistendagen? Wij hebben interessante pakketten voor je samengesteld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eventex via sales@eventex.nl of via telefoon op +31 (0) 26 333 75 77. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Hoofdsponsoren

Boehringer-Ingelheim Hoofdsponsor + symp

Sponsoren