Klare taal

JNIV presenteert: “Klare taal; onzinjargon ontmaskerd!”
In deze spin-off van de heilige huisjes richten we onze pijlen op onzinjargon. Medisch taalgebruik heeft een belangrijke communicatiefunctie in overdrachten en MDO’s, waardoor het relevant is om deze zuiver te houden. Onjuiste clichés en medisch-linguïstische creaties lijken echter toenemend in de mode. Zo is de term ‘absoluut zouttekort’ tegenwoordig in bijna elk ziekenhuis te horen, en worden diverse symptomen rap voorzien van het achtervoegsel e.c.i. Maar is dit wel terecht? Hoog tijd voor een sessie waarin klare taal wordt gesproken! Ben jij een taalpurist die weet welke term beslist bij het ziekenhuisafval moet worden gezet? Stuur je abstract dan vóór 29 februari in en wie weet krijgt jouw taaltirade een podium op de internistendagen!  

Beoordeling
De jury beoordeelt de inzendingen en selecteert de beste betogen voor mondelinge presentatie tijdens de internistendagen. De geselecteerden krijgen uiterlijk 15 maart 2024 bericht. 

Prijs
Het beste betoog wordt beloond met de Klare Taal Award en eeuwige roem.

Indienen
Abstracts voor ‘Klare Taal’ kunnen uitsluitend via de online module worden ingediend. De abstracts dienen te worden geschreven in het Nederlands en mogen maximaal 500 woorden bevatten. De deadline voor het indienen is uiterlijk donderdag 29 februari 2024 om 23:59 uur. 

 U ontvangt na het correct indienen van uw abstract een bevestiging op het door u opgegeven emailadres. Indien u deze mail niet ontvangt, dient u contact op te nemen met het congresbureau Eventex via email (niv@eventex.nl) of per telefoon (026-3337577).