Programma slotevent Online Internistendagen

Programma woensdag 9 december 20:00-22:00 uur

20:00-20:30 uur Satellietsessie: ‘Obesitas: nieuwe inzichten én behandelingen voor de dagelijkse praktijk’ 
20:30-22:00 uur Slotevent Online Internistendagen: Best abstracts & Toppublicatie

Om 20:30 uur staat het slotevent van de Online Internistendagen 2020 op de planning. Op deze avond staan de ‘Best Abstracts‘ centraal. Na maanden van stemmen wordt bekend wie het beste abstract heeft gepresenteerd. Ook wordt er een toppublicatie besproken. De avond wordt voorgezeten door Dr. Peter de Jager. Hij wordt in de studio vergezeld door een panel bestaande uit Prof. dr. Karin Kaasjager, Prof. dr. Yvo Smulders en Dr. Paul de Jong.

De genomineerden voor de 'Best Abstract'
Toppublicatie: Measles virus infection diminishes re-existing antibodies that offer protection from other pathogens

Tijdens het programma van presenteert Dr. Rik de Swart zijn toppublicatie over de mazelenparadox.
Rik de Swart werkt als universitair hoofddocent bij de afdeling Viroscience van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is opgeleid als bioloog, en heeft gedurende lange tijd wetenschappelijk onderzoek verricht naar het mazelenvirus. Zijn onderzoeksgroep heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontrafelen van het mechanisme waarmee mazelen het afweersysteem verzwakt

Live satellietsessie – 9 december, 20:00 uur
‘Obesitas: nieuwe inzichten én behandelingen voor de dagelijkse praktijk’

Tijdens deze satellietsessie wordt door Prof. dr. Liesbeth van Rossum uitgebreid ingegaan op het herkennen van onderliggende pathologie, de nieuwe (met name internistische) behandelingen die recent voor obesitas beschikbaar zijn gekomen zoals de gecombineerde leefstijlinterventie en nieuwe farmacotherapie. Daarnaast bespreekt ze de relatie tussen obesitas en een ernstig beloop van COVID-19 en welke consequenties dat heeft voor de praktijk van de internist.

Deze satellietsessie wordt financieel mogelijk gemaakt door Novo Nordisk. De spreker ontvangt geen vergoeding voor deze bijdrage en de sponsor heeft geen invloed op de inhoud van de sessie.