Menubalk - In- uitloggen

Abstracts & Case reports

ABSTRACTBOEK 2018

PDF - versie

Bladerbare versie


 

INSTRUCTIE 2018

Abstracts en case reports
Abstracts en case reports kunnen uitsluitend elektronisch worden aangeboden vóór maandag 15 januari 2018. Na ontvangst van uw research abstract/case report wordt u automatisch per e-mail een bevestiging toegestuurd. Indien u geen ontvangstbevestiging ontvangt, graag zelf contact opnemen met het congressecretariaat van de Internistendagen 2018: info@congresscompany.com.

De commissie selecteert een aantal abstracts van wetenschappelijk werk en van case reports voor orale presentaties. In februari 2018 zal de selectie, per e-mail, bekend worden gemaakt.

Indienen
Link naar abstract indienen

Prijzen
Het beste research abstract/case report per sessie zal beloond worden met € 250,00.

Algemene instructies voor het insturen van abstracts en case reports

 • Inzendingen die niet aan de instructies voldoen worden niet beoordeeld.
 • Met het inzenden van een abstract doen de auteurs een toezegging om bij acceptatie de data te presenteren. De presenterende auteur van het abstract moet zich inschrijven voor de Internistendagen.
 • Alle abstracts dienen in de Engelse taal opgesteld te worden. Abstracts ingediend in de Nederlandse taal worden niet geaccepteerd/beoordeeld.
 • De lengte van de tekst is maximaal 250 woorden. Dit is exclusief titel, auteurs en affiliaties.
 • Er mogen/kunnen geen figuren/grafieken/tabellen toegevoegd worden.
 • Bij het indienen dient een van de volgende categorieën geselecteerd te worden: Acute medicine, Diabetes mellitus, Endocrinology, Gastro-Enterology, General Internal medicine, Geriatric medicine, Haematology, Immunology/Allergology, Infectious Diseases, Intensive Care, Nephrology, Oncology, Rheumatology, Vascular Medicine, Other

Aanvullende instructies voor research abstracts
De structuur van het abstract bestaat uit: Background, Methods, Results en Conclusion

Aanvullende instructies voor case reports
Een case report geeft een beschrijving van een casus aan de hand van presenterende symptomen, klinische bevindingen, diagnose, interventies en beloop. Tevens wordt de relevantie van de bevindingen voor de algemene praktijk duidelijk benoemd. Deze structuur moet in de tekst van de inzending duidelijk herkenbaar zijn.


PRIJSWINNAARS 2017

Abstracts

 • Intravenous Flucloxacillin treatment is associated with hypokalemia in hospitalized patients. C.D.C.C. van der Heijden
 • Pseudohyperphosphatemia in a patient with MGUS. F.J. de Boer
 • Hypopohosphatemic ostemalacia: a diagnosis often overlooked. A.G. Veldhuis-Vlug
 • 18F-FDG-PET/CT in Staphylococcus aureus bacteraemia: an important diagnostic tool. M.A.H. Berrevoets
 • Changes in pathogens and pneumococcal serotypes causing community-acquired pneumonia in the Netherlands. S.M.T. Vestjens

ABSTRACTBOEKEN (archief)

Zie bijlagen.